top of page
Vintage artifort alky_7.jpg

Giancarlo Piretti

Giancarlo Piretti (1940-2020) was een in Italië geboren industrieel ontwerper die vooral bekend stond om zijn innovatieve meubelontwerpen. Halverwege de 20e eeuw kreeg hij bekendheid vanwege zijn bijdragen aan ergonomische en functionele zitplaatsen. Piretti's werk kenmerkte zich vaak door strakke lijnen, modulaire ontwerpen en een focus op gebruikerscomfort.

Een van zijn meest iconische creaties was de Plia-klapstoel, ontworpen in 1967. Deze stoel werd een symbool van modernistisch design vanwege zijn praktische bruikbaarheid en esthetische aantrekkingskracht. De ontwerpen van Piretti werden vaak gekenmerkt door hun vermogen om zich aan te passen aan verschillende omgevingen en behoeften.

Gedurende zijn carrière werkte Giancarlo Piretti samen met vooraanstaande meubelfabrikanten zoals Castelli en Anonima Castelli. Zijn werk wordt nog steeds gewaardeerd om zijn tijdloze design en functionele uitmuntendheid in de wereld van hedendaags meubilair.

De Alky
 

De Alky is een tijdloos design en is een gewild ontwerp over de hele wereld. De Alky bestaat uit metaal, foam en is afgewerkt met een stof in verschillende kleuren. Hoewel de Alky eerst in Italie werd uitgegeven door Castelli zijn er in Nederland ook veel te vinden na het overnemen van Artifort.

Zowel het ontwerp als de constructie van de stoel zijn hetzelfde gebleven. Momenteel word de Alky niet meer nieuw uitgebracht en zijn er alleen tweedehandse of showroom modellen verkrijgbaar. 

Zie hieronder welke ontwerpen wij te koop hebben van Giancarlo Piretti

Ontwerpen van Giancarlo Piretti

bottom of page